Ζήτημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί με την δημοφιλή ραδιοφωνική «Ελληνοφρένεια», η οποία συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα νούμερα ακροαματικότητας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Μετά τα όσα είπε χθες στον αέρα ο Θύμιος Καλαμούκης, παρουσιαστής της εκπομπής, περί των εξελίξεων στον Όμιλο και την «οικειοθελή μείωση μισθού» που ζήτησε η ιδιοκτησία του σταθμου, σήμερα μεταδόθηκε παλαιότερη ηχογραφημένη εκπομπή.

Ads

Η αντιπαράθεση των συντελεστών της εκπομπής ξεκίνησε όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ευχαρίστησε τους εργαζομένους του Ομίλου Σκάι, που σε «αυτή τη δύσκολη για όλα τα ΜΜΕ περίοδο στήριξαν έμπρακτα την επιχείρηση, διασφαλίζοντας έτσι θέσεις εργασίας».

Ακολούθησε παρέμβαση ομάδας 25 δημοσιογράφων και τεχνικών του ραδιοφώνου, που αρνήθηκαν να υπογράψουν την «οικειοθελή» μείωση των αποδοχών τους. Σύμφωνα με το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού Δήμητρα Κουντή, παρά την προσπάθεια του ίδιου του Αλαφούζου να της απαγορεύσει να μιλήσει, ανακοίνωσε τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας των εργαζομένων. Τα χρήματα θα προέλθουν με αναλογική, ποσοστιαία βάση από τους μισθούς των εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν και θα είναι διαθέσιμα είτε για συναδέλφους τους που λόγω των περικοπών θα αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης είτε για τυχόν απολυμένους.

Ο κ. Αλαφούζος εγκατέλειψε την αίθουσα, τονίζοντας ότι μεταξύ αυτών που δεν υπέγραψαν βρίσκονται και «ακριβοπληρωμένοι» δημοσιογράφοι, φωτογραφίζοντας τον Θύμιο Καλαμούκη. Στους χώρους του ομίλου πάλι, μεταξύ των εργαζομένων κυκλοφορούσε το αστείο: «Ο Παναγόπουλος και ο Παπαχελάς είναι μαζί μας και δεν υπογράφουν».

Ads

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο Θ. Καλαμούκης προχώρησε σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Χρήστο Παναγόπουλο, ζητώντας δημόσια αποκατάσταση του ονόματός του, ειδάλλως η «Ελληνοφρένεια, ζητάει τη λύση της συνεργασίας τους». «Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος και ζητάω διόρθωση», τόνισε χαρακτηριστικά στον κ. Παναγόπουλο, ο οποίος του απάντησε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε συνάντηση του κ. Καλαμούκη με τον Γ. Αλαφούζο.

Το πρωί της Πέμπτης, η «Ελληνοφρένεια» μεταδόθηκε σε επανάληψη. Αιτία είναι ότι ο Θ. Καλαμούκης, μη έχοντας καταλήξει σχετικά με τις τελικές του αποφάσεις και πλήρως απογοητευμένος από το κλίμα, ζήτησε 2 μέρες άδεια.