Πηγή: Sport24.gr

Ads

Οχι ένας, ούτε δύο αλλά είκοσι τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων θα ανοίξουν αφού φέρονται να έχουν ανάμιξη στην υπόθεση στημένων παιχνιδιών. Την ίδια ώρα έχει σχηματιστεί λίστα με 1000 ονόματα που έχουν στοιχηματίσει παράνομα σε “περίεργους” αγώνες.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την υπόθεση των “στημένων” αγώνων στην χώρα μας, έχει στη διάθεση της στοιχεία από το ΣΔΟΕ για 20 τραπεζικούς λογαριασμούς προέδρων συλλόγων που εμπλέκονται και περιέχονται στις περίφημες λίστες της ΟΥΕΦΑ.

Είναι ήδη γνωστό εξάλλου πως αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του πειθαρχικού τμήματος της ευρωπαικής ομοσπονδίας, Πέτερ Λίμαχερ.

Ads

Παράλληλα, σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση αποτελεί το γεγονός πως η αρμόδια Εισαγγελέα φέρεται να έχει ζητήσει από την ΕΠΟ και τις Λίγκες, αναλυτικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στους ύποπτους αγώνες, ώστε να τους καλέσει για κατάθεση, αφού ορισμένοι αγωνίστηκαν σε αρκετά από αυτά τα παιχνίδια και όχι μόνο με τη φανέλα μιας ομάδας… προκαλώντας ερωτηματικά!!!

Η υπόθεση έχει τέσσερα σκέλη προς εξερεύνηση:

Α) Τη διερεύνηση για στημένους αγώνες όπως περιλαμβάνονται στη λίστα της ΟΥΕΦΑ.
Β) Την υπόθεση των μεσαζόντων με την έρευνα να είναι στα πρόσωπα που παρείχαν πληροφορίες για προσυνεννοημένα αποτελέσματα, με βασικούς ύποπτους ποδοσφαιρικούς μάνατζερ.
Γ) Τους παίκτες τους στοιχήματος που στοιχημάτισαν στοχευμένα τους επίμαχους αγώνες σε πρακτορεία με παράδειγμα παίκτη που είχε ποντάρει 7 φορές την ίδια μέρα τον ίδιο αγώνα και τον κέρδισε.
Δ) Το παράνομο ιντερνετικό στοίχημα, για το οποίο είναι ήδη γνωστό πως η Εισαγγελέας έχει στην διάθεση της δημοσιευμένη λίστα με 948 φυσικά πρόσωπα που κέρδισαν υπέρογκα ποσά στο στοίχημα. Μάλιστα, ένα από αυτά είχε ποντάρει ένα εκατομμύριο ευρώ σε έναν ύποπτο αγώνα και κέρδισε δέκα εκατομμύρια.