Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των ομολόγων κατέθεσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος και ακολούθως αντιπρόεδρος του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Γεράσιμος Κονιδάρης.

Ads

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Κονιδάρης δήλωσε μεταξύ άλλων πως επί προεδρίας τόσο του ιδίου, όσο και αργότερα του κ. Δημόπουλου, ο ΤΕΑΥΦΕ ακολουθούσε απαρέγκλιτα συνετή και συντηρητική επενδυτική πολιτική των διαθεσίμων του και ότι οι επενδύσεις του Τομέα σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου αφορούσαν αποκλειστικά απλά και ασφαλή ομόλογα.

Κατέθεσε, επίσης, ότι το 2006, επί προεδρίας του κ. Δεμέστιχα, ο ΤΕΑΥΦΕ άρχισε να ρευστοποιεί τα ασφαλή και αποδοτικά απλά ομόλογα ελληνικού δημοσίου, που είχε στο χαρτοφυλάκιό του, και να τα αντικαθιστά με επικίνδυνα δομημένα ομόλογα, που αγόρασε από την TROILOS και την ACROPOLIS.

Ειδικότερα, ο ΤΕΑΥΦΕ διέθεσε συνολικά 185 εκ. ευρώ σε δύο δομημένα ομόλογα, επενδύοντας 55 εκ. ευρώ στο δομημένο ομόλογο του ελληνικού δημοσίου, που αγόρασε από την ACROPOLIS, και 130 εκ. ευρώ στο δομημένο της ALPHA BANK, που αγόρασε από την TROILOS.

Ads

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ακόμη πως ο κ. Κονιδάρης κατέθεσε στην Επιτροπή ότι αμέσως μετά τον διορισμό του, ο κ. Δεμέστιχας διέθεσε το σύνολο του εμπιστευτικού χαρτοφυλακίου του επικουρικού φορέα στις δύο αυτές χρηματιστηριακές εταιρίες, ενώ στην προσπάθειά του να επιβάλει τις επενδυτικές επιλογές σε επικίνδυνα ομόλογα στο ΔΣ επικαλούνταν σταθερά ότι όλες τελούν σε γνώση, αλλά και σε συμφωνία με την αρμόδια πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Κονιδάρης ανέφερε ότι ο κ. Δεμέστιχας συναντιόταν συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ενώ η αίσθηση, που επικρατούσε στον Τομέα ήταν πως είχε στενές επαφές και με τον τότε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.