Βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στην περιοχή Πος – Πος στην Κομοτηνή σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής. Άγνωστοι εισήλθαν στον ιερό χώρο προκαλώντας καταστροφές στους τάφους και αποχώρησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το γεγονός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανακάλυψαν τυχαία μουσουλμάνοι από την Κομοτηνή, και μάλιστα, μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει το rodopinews.gr, ήταν και ένας πατέρας που είδε τον τάφο του 46χρου παιδιού του κατεστραμμένο.

Ads

Στην περιοχή ακολούθησε ένταση και αμέσως πλήθος κατοίκων απέκλεισε το δρόμο μπροστά από το νεκροταφείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όπου και οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για το περιστατικό στον πρόξενο, διεκδικώντας παράλληλα το δικαίωμα να πραγματοποιούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα (αυτές τις ημέρες εορτάζεται το Ραμαζάνι), ενώ ζήτησαν και φύλαξη στο νεκροταφείο.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν καθώς έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης, Δήμο Κοκμοτού, πως «στο εξής θρησκευτικοί χώροι θα φυλάσσονται» και πως «θα γίνουν όλα τα απαραίτητα ώστε οι δράστες αυτής της πράξης να συλληφθούν».

«Στις κοινωνίες υπάρχουν περιθωριακές ομάδες που επενδύουν στο μίσος και τη ρήξη. Που φοβούνται την διαφορετικότητα και έχουν σαν οδηγό τους τις θεωρίες συνωμοσίας. Οι πράξεις τους είναι απόλυτα καταδικαστέες και αντίθετες προς τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι τα απομεινάρια του παρελθόντος που η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της για πάντα. Όσοι καταστρέφουν τάφους και βεβηλώνουν τη μνήμη νεκρών που ανήκαν σε άλλο δόγμα, είναι έξω από την κοινωνία μας, την οποία βρίσκουν απέναντί τους πιο ενωμένη.», δήλωσε ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος.

Ads