Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των 172 κιλών εκρηκτικών, που κλάπηκαν από τις αποθήκες στρατοπέδου. Διερευνάται το κατά πόσο εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής από την Εθνική Φρουρά ή γνωρίζουν άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ερευνήθηκαν 13, συνολικά, χώροι (υποστατικά και υπαίθριοι χώροι) και εντοπίστηκαν ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, μια αμυντική χειροβομβίδα, πυροκροτητές, σφαίρες, πυρίτιδα κυνηγίου και διάφορα άλλα επιθετικά ή και απαγορευμένα αντικείμενα.

Ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια», σύμφωνα με το οποίο ανακρίθηκαν Ελλαδίτες αξιωματικοί, εφόσον υπάρχει υπόνοια ότι τα εκρηκτικά ενδεχομένως να μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, είπε ότι «όλα αυτά είναι φήμες. Δεν υπάρχει οτιδήποτε στο χέρι που να μπορεί να πει κανείς μετά βεβαιότητας». Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στο θέμα φέρεται να εμπλέκεται μέχρι και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των Αθηνών στην Ελλάδα, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «εάν γίνεται οποιαδήποτε ενέργεια προληπτική, αυτό δεν σημαίνει ότι διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο».