Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με σημερινή ανακοίνωσή του «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του, για τον αποκλεισμό του από την ομάδα εργασίας των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, ΚΕ.Π.Υ. των αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα».

Ads

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ «στην ομάδα εργασίας αυτή, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συμμετέχουν εκπρόσωποι υπουργείων, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και Μ.Κ.Ο., η συμμετοχή δε δικηγόρων μελών του ΔΣΑ είναι απαραίτητη, αφού δεκάδες μέλη μας εργάζονται πρακτικά και επιστημονικά σε θέματα διεθνούς προστασίας, ασύλου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακόμη, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «ο ρόλος του δικηγόρου είναι του υπερασπιστή των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ημεδαπών και αλλοδαπών και των αιτούντων διεθνούς προστασίας και ο αποκλεισμός του ΔΣΑ από την Επιτροπή αυτή είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος, όταν μάλιστα η προσφορά εργασίας των δικηγόρων εκπροσώπων μας στις Επιτροπές αυτές είναι εθελοντική, ανιδιοτελής και χωρίς καμία αποζημίωση».