Ads

Μετά την απόφαση για το κλείσιμο του Best για την κριτική Ψαριανού στην Εκκλησία, τον έλεγχο του Λάκη Λαζόπουλου (Alpha), για την … προσβολή του Συντάγματος, την έρευνα γιατί στο σήμα της «Ελληνοφρένειας» (Σκάι TV) η ελληνική σημαία κυματίζει ανάποδα , έρχεται η σειρά των συντελεστών του «Ράδιο Αρβύλα» (ΑΝΤ1) για την κριτική που ασκούν στις δημόσιες δηλώσει του Μητροπολίτη Άνθιμου. Ο δε ειδικός επιστήμονας του ΕΣΡ, στην έκθεση του πως υποστηρίζει πως η απεικόνιση του μητροπολίτη Άνθιμου , ως μέλος ροκ συγκροτήματος «συνιστά εκτροπή από τα όρια της σάτιρας, και άρα περίπτωση προσβολής» της προσωπικότητας του!

Αναδημοσίευση άρθρου του Β. Κουφόπουλου από το media-industry.blogspot.com

Οι «Αρβύλα» με αφορμή την αναφορά του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος έχει διαρκή δημόσια τηλεοπτική παρουσία , για τους μετανάστες στην Ομόνοια, «ότι μαύρισε ο τόπος, τον απεικόνισαν ως ήρωα σούπερ κόμικς , αποκαλώντας τον «μπατμάνθιμο». Ήταν η κριτική που άσκησαν στο… χριστιανικό λόγο του Μητροπολίτη πως «νόμιμοι μετανάστες δεν υπάρχουν» και πως «θα πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους». Η θέση του ειδικού επιστήμονα είναι πως οι αν και από τη φύση η σάτιρα είναι «καταφανώς υπερβολική» στην προκειμένη περίπτωση η εκπομπή «δεν φαίνεται να εκτρέπεται από τα ανεκτά όρια….

Στη δεύτερη περίπτωση ο ειδικός επιστήμονας έχει άλλη γνώμη . Οι «αρβύλα» απεικόνισαν το Μητροπολίτη Άνθιμο ως μέλος ροκ συγκροτήματος σε μια αναφορά τους για τη φορολογία της εκκλησίας κάνοντας σχόλια , «υπό τη μορφή αστεϊσμού τα οποία αναφέρονται εμμέσως στον καταγγέλοντα ως πράκτορα του διαβόλου. Ο επιστήμονας κρίνει πως «η συγκεκριμένη εικόνα δημιουργεί την εντύπωση ότι προβαίνει σε χειρονομία με σατανικό συμβολισμό» , ενώ ακούγεται με ανάλογη μουσική, με αποτέλεσμα υπάρχει η περίπτωση προσβολής της προσωπικότητας του Μητροπολίτη!