«Το κτίριο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ (εντός του Πάρκου Ελευθερίας) όχι μόνο δεν είναι για “ξεπούλημα”, αλλά αντίθετα και με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου θα διαμορφωθεί σε Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν», σύμφωνα με το οποίο το κτίριο «περνά» στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ads

«Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για έναν χώρο που μαρτύρησαν στη σκληρή επταετή δικτατορία νέοι και νέες, αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών που διεκδίκησαν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία», υπογραμμίζει ο υπουργός.

Στη διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

«Με εύλογη απορία διαβάσαμε πρωτοσέλιδο ανυπόγραφο άρθρο στην εφημερίδα ‘Το Παρόν’ της Κυριακής, με τον τίτλο ‘Έλεος! Ξεπουλάνε και την ιστορία του τόπου μας. Και το κτήριο του ΕΑΤ/ΕΣΑ στο ΤΑΙΠΕΔ!’, το οποίο ισχυρίζεται ότι, ‘ο χώρος του Πάρκου Ελευθερίας, το κτήριο του Μουσείου Αντιδικτατορικής Αντίστασης και το κτήριο του ΕΑΤ/ΕΣΑ’, στο οποίο μαρτύρησαν πλήθος αγωνιστών της αντιδικτατορικής Αντίστασης ‘παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα’!

Ads

«Ως εκ της ιδιότητάς μας, ως αντιστασιακοί και μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), δηλώνουμε ότι πρόκειται για ύποπτο μύθευμα, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο χώρος του μαρτυρίου, σύμβολο του Αντιδικτατορικού Αγώνα, ούτε κατά διάνοια πρόκειται να έχει αυτή την τύχη. Αντιθέτως, στον χώρο έχει δρομολογηθεί να στεγαστεί Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης.

«Δημοσιεύματα αυτού του είδους δεν είναι απλώς ανυπόστατα, χωρίς το θάρρος να υπερασπιστούν το περιεχόμενό τους ενυπόγραφα. Είναι απολύτως ύποπτα και στοχεύουν να υπονομεύσουν τη Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΑ και τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 28 Μαΐου, ώρα 10.30 π.μ., στο κτήριο ΕΑΤ/ΕΣΑ.

»Διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύνδεσμος, τιμώντας την παράδοση και τις καταστατικές του αρχές, θα συνεχίσει να λειτουργεί ομόψυχα, ενωτικά και συναινετικά.

»Και αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως όλες οι προηγούμενες, εκφράζοντας, όπως πάντα, αδιακρίτως όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες της Αντιδικτατορικής Αντίστασης».