Τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τον Μεβλούτ Μερτ Ατλίντας, τον δολοφόνο του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, να είχε στενούς… έμμισθους δεσμούς με το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΑΚΡ.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, το Aktif Haber έγραψε ότι ο Μεβλούτ Μερτ Ατλίντας είχε πληρωθεί πάνω από 30 φορές από το AKP, σε διάστημα 2,5 ετών.

Επίσης, ενώ η τουρκική κυβέρνηση επιμένει ότι ο Ατλιντάς είχε διασυνδέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν – τον οποίο και κατηγορεί ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, η Hurriyet έγραψε ότι ο νεαρός αστυνομικός παρακολουθούσε κηρύγματα του Νουρετίν Γιλντίζ, ένθερμου υποστηρικτή του Ερντογάν.

Μιλώντας στην Hurriyet, η αδελφή του Ατιλντάς υποστήριξε ότι ο αδελφός της άλλαξε το διάστημα που φοιτούσε στην αστυνομική σχολή. Σύμφωνα με όσα είπε, ο αδελφός της δεν ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός, αλλά η οικογένεια επέλεξε αυτή τη σχολή για τον 22χρονο, επειδή ήταν φθηνότερη και αποτελούσε εγγύηση για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Ads

Η ίδια διέψευσε ότι ο αδελφός της πήγε στο ιδιωτικό σχολείο Korfez, που θεωρείται ότι το διοικεί το κίνημα των γκιουλενιστών. Οπως είπε, εκείνη ήταν μαθήτρια στο εν λόγω σχολείο και όχι ο αδελφός της, αλλά εκείνη την εποχή, σημείωσε, δεν υπήρχε το κίνημα του Γκιουλέν.

«Δεν είδα το βίντεο της δολοφονίας ολόκληρο. Το παρακολούθησα χωρίς ήχο γιατί δεν ήθελα να ακούσω τη φωνή του. Είδα ότι ενεργούσε περίεργα στο βίντεο», δήλωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ο 22χρονος είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου και ότι τον κράτησαν μακριά από την οικογένειά του.