Επίθεση δέχτηκαν είκοσι λεωφορεία που θα παραλάμβαναν αρρώστους και τραυματισμένους από τα περικυκλωμένα από τους αντάρτες χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ. Ένας από τους οδηγούς των λεωφορείων έχασε τη ζωή του. 

Ads

Μερικά από τα λεωφορεία, όπως και οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, είχαν φτάσει στην είσοδο των δύο χωριών προκειμένου να παραλάβουν τους αμάχους, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει η κυβέρνηση της Συρίας και οι αντάρτες.

Η συμφωνία προβλέπει την εκκένωση περιοχών στο ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι «al-Ikhbariya TV», περίπου 1.200 άμαχοι θα αποχωρούσαν από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου και ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνόταν από τα δύο χωριά.

Ads

Τελικά πάντως η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας. 

«Η επιχείρηση αναβλήθηκε εξαιτίας της έλλειψης εγγυήσεων για την ασφάλεια όσων μεταφερθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελραχμάν.