Και οι άντρες κλαίνε και μάλιστα για τις γυναίκες…

Ads

Κροκοδείλια δάκρυα έχυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ρόλο της γυναίκας, επειδή όπως είπε πιστεύει ότι οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να κρατούν τις γυναίκες «κλειδωμένες μέσα στα σπίτια τους».

Κρύβοντας το πρόσωπο του στις παλάμες του ο σουλτάνος έκανε μία επίδειξη της «ευαισθησίας» του, παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που αντιστάθηκαν κατά την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος εις βάρος του.

Και στη συνέχεια δήλωσε: «Η λογική ότι οι γυναίκες πρέπει να μένουν μόνο στο σπίτι είναι λανθασμένη. Ένα ισχυρό έθνος δεν μπορεί να χτίζεται πάνω σε αυτή τη λογική. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να ρωτάμε γιατί η Δύση είναι τόσο πιο μπροστά από εμάς […] Η λογική του να κρατάμε τις γυναίκες μακριά από όλα από την επιστήμη, από η γνώση από την πολιτική και κοινωνική ζωή είναι εσφαλμένη».

Ads

Ξέχασε βέβαια από ότι φαίνεται τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσηκώσει το 2014, όταν είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες δεν είναι ισότιμες με τους άντρες. «Η θρησκεία μας έχει ορίσει μια θέση για τις γυναίκες: τη μητρότητα» είχε πει τότε ο Ερντογάν, μιλώντας μάλιστα σε αντίστοιχη σύνοδο για τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη.