To FBI αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση με τα email της Χίλαρι Κλίντον. Τα νέα δεν είναι καλά για την εκστρατεία της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ καθώς προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις αλλά οι σημερινές μετρήσεις δείχνουν την ψαλίδα να κλείνει. 

Ads

Για την υπόθεση υπενθυμίζεται ότι η Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπ. Εξωτερικών είχε χρησιμοποιήσει έναν ιδιωτικό διακομιστή για να ανταλλάσσει σημαντικά email κι όχι τον επίσημο του υπουργείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν πολλές απόρρητες επικοινωνίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Τώρα μόλις 11 ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επισήμανε σε μια επιστολή προς τους προέδρους επιτροπών του Κογκρέσου, μεταξύ αυτών των Πληροφοριών και της Δικαιοσύνης, ότι περιήλθε στη γνώση της υπηρεσίας του η ύπαρξη μιας σειράς email που φαίνεται πως σχετίζονται με την εν λόγω έρευνα.

Πρόσθεσε πάντως ότι το FBI δεν γνωρίζει εάν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σημαντικά και εμπεριέχουν απόρρητες πληροφορίες και δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ads

Την ικανοποίησή του έσπευσε να διατυπώσει ο αντίπαλός της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Νιώθω μεγάλο σεβασμό για το γεγονός ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διατίθενται τώρα να επιδείξουν τόλμη προκειμένου να διορθώσουν το τρομερό σφάλμα που έκαναν» τόνισε ο μεγιστάνας σε προεκλογική συγκέντρωση. «Η διαφθορά της Χίλαρι Κλίντον επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν έχει ξανασυναντήσει» πρόσθεσε και είπε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτούς τους πονηρούς εγκληματίες να καταλάβουν το Οβάλ Γραφείο».

Λίγο νωρίτερα η διευθύντρια της εκστρατείας του Κελιάν Κονγουέι έγραψε στο Twitter ότι «μια φανταστική ημέρα της προεκλογικής μας εκστρατείας έγινε ακόμα καλύτερη».

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με το FBI για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στην προηγούμενη έρευνα που είχε διεξάγει το FBI είχε καταλήξει ότι δεν χρειάζεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον για αυτήν την υπόθεση. Το ίδιο είχε πράξει και το υπ. Δικαιοσύνης.