Οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη νέα δολοφονία από αστυνομικούς ενός άοπλου αφροαμερικανού, του 38χρονου Άλφρεντ Ολάνγκο, στο Ελ Καχόν της Καλιφόρνιας.

Ads

Η αστυνομία και οι εισαγγελείς δήλωσαν πως διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.  Τα βίντεο του επεισοδίου προέρχονται από δύο πηγές: μια κάμερα καταστήματος και το κινητό τηλέφωνο ενός περαστικού.

Από την πλευρά της η μητέρα του Ολάνγκο δήλωσε πως ο γιος της είχε υποστεί νευρικό κλονισμό και πως η αστυνομία θα έπρεπε να τον βοηθήσει αντί να ανοίξει γρήγορα πυρ εναντίον του. O δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε πως τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα υποστηρίζουν τη θέση της οικογένειας πως οι αστυνομικοί «προκάλεσαν έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο».

Και τα δύο βίντεο δείχνουν δύο αστυνομικούς να βρίσκονται απέναντι στον Ολάνγκο στον χώρο στάθμευσης του εστιατορίου πριν ο ένας ανοίξει πυρ και ο άλλος χρησιμοποιήσει Taser. Μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς να μην πυροβολήσουν, πριν ακουστούν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι έκανε ο Ολάνγκο τα δευτερόλεπτα πριν δεχθεί τα πυρά, εν μέρει επειδή τον καλύπτει κατά διαστήματα ένας αστυνομικός και δεν φαίνεται.