Η τουρκική στρατονομία συνέλαβε 11 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με την κατηγορία της συμμετοχής στην επιχείρηση σύλληψης του Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της 15ης Ιουλίου κατά το οποίο εκδηλώθηκε προσπάθεια πραξικοπήματος.

Ads

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σημειώνοντας ότι οι Αρχές της χώρας πιστεύουν ότι οι 11 καταδρομείς συμμετείχαν στην επιχείρηση που έγινε κατά του ξενοδοχείου όπου παραθέριζε ο Ερντογάν στην Μαρμαρίδα.

Όπως είχε γίνει γνωστό μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, περίπου 40 στρατιώτες εισέβαλαν σε ξενοδοχείο στο όπου παραθέριζε ο Ερντογάν πυροβολώντας λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε αποχωρήσει από εκεί.

Τρία ελικόπτερα, με 40 κομάντος, απογειώθηκαν από τη Σμύρνη με στόχο να εντοπίσουν τον Τούρκο πρόεδρο. Τα ελικόπτερα έφτασαν  στο θέρετρο που παραθέριζε ο Τούρκος πρόεδρος και εκεί έγινε μάχη σώμα με σώμα με 100 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων που φρουρούσαν τον Ερντογάν.

Ads

Ωστόσο όπως φαίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πληροφόρηση για την κίνηση των στασιαστών και την απόπειρα εναντίον του και την τελευταία στιγμή διέφυγε.

Βίντεο με εικόνες του χώρου μετά την εισβολή των κομάντος.