Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους χθεσινούς βανδαλισμούς στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Σταύρος Καλαφάτης, τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο.

Ads

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Καλαφάτης έκανε λόγο για κρεσέντο ανομίας και αξιόποινων πράξεων για τα οποία δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. «Το χτύπημα στο Δημαρχιακό Μέγαρο είναι ένα χτύπημα στη Δημοκρατία, αφού το Δημαρχείο είναι βήμα διαλόγου, βήμα Δημοκρατίας. Δεν θα το ανεχθούμε», σημείωσε.

Χθες το πρωί, υλικές ζημιές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκάλεσε ομάδα περίπου 150 ατόμων, που συμμετέχουν στο No Border Camp.

Η ομάδα χωρίστηκε σε 3 υπο-ομάδες που επιτέθηκαν ταυτόχρονα στα δύο Γραφεία Εργασίας, που βρίσκονται στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, καθώς και στο γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ads

Οι διαδηλωτές έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αναποδογύρισαν έπιπλα και βιβλιοθήκες, κατέστρεψαν έγγραφα, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές στους τοίχους, ενώ άδειασαν έναν πυροσβεστήρα στον διάδρομο.

Η όλη επιχείρηση κράτησε 6 – 7 λεπτά και οι νεαροί επέστρεψαν στους χώρους του ΑΠΘ που έχουν καταλάβει, προτού εμφανιστεί η αστυνομία.