Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε σήμερα στα Εξάρχεια με στόχο την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών.

Ads

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες της περιοχής.

Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 12 άτομα και συγκεκριμένα 10 Αλβανοί υπήκοοι και ένα ζευγάρι Ελλήνων, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 3.600 μικροσυσκευασίες με ακατέργαστη κάναβη, συνολικού βάρους πάνω από 16 κιλά, κοκαΐνη και άλλες ουσίες.

Ads

Την επιχείρηση σχεδίασε και συντόνισε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, αλλά συμμετείχαν και ομάδες της ΕΚΑΜ και άλλες υπηρεσίες.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Κωνσταντίνου Καραγκούνη, και της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα «συστηματικής δουλειάς» που πραγματοποιήθηκε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο».

«Η αστυνομία κινήθηκε αποτελεσματικά και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι μέλη της ομάδας ήταν Έλληνες και Αλβανοί υπήκοοι.

«Θα έχουμε τάξη εκεί που πρέπει, δεν θέλουμε ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης» συνέχισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι «τόσα χρόνια τα προβλήματα κουκουλώνονταν και καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη».

Αφορμή για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στάθηκε η ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών, στις 7 Ιουλίου στην πλατεία Εξαρχείων.

Η ανάληψη ευθύνης

Η ομάδα «Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλάκων» ανέλαβε με προκήρυξή της σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο την ευθύνη για τη δολοφονία.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη» αναφέρει το κείμενο.

«Η ασύστολη βία που ασκούσε με τη παραμικρή αφορμή, τον καθιστούσαν ως κατά συρροή δυνάμει δολοφόνο, ως φόβο και τρόμο της περιοχής» σημειώνεται επίσης στην προκήρυξη και προστίθεται:
 
«Με τη δύναμη μιας αγέλης κανιβάλων που τον περιστοίχιζε, αλλά και με τις πλάτες της μαφίας και της αστυνομίας, δρούσε ανενόχλητος πουλώντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας τη γειτονιά». «Ή εμείς ή αυτοί, μέση λύση δεν υπάρχει», καταλήγει το κείμενο.

Ο Αιγύπτιος, δολοφονήθηκε στις αρχές Ιουλίου, μερικά μόλις μέτρα από την πολυσύχναστη πλατεία Εξαρχείων. Σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών.

Δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τον πυροβόλησαν τρεις φορές, δυο στο στήθος και μία στο λαιμό.