Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) «επικήρυξε» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κι άλλους 16 βουλευτές μηχανικούς, οι οποίοι είπαν «ναι» στο ασφαλιστικό.

Ads

Στην ιστοσελίδα του το ΤΕΕ δημοσιεύει τον κατάλογο των ονομάτων και τις φωτογραφίες των κυβερνητικών βουλευτών που υπερψήφισαν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, βάζοντας μάλιστα τον τίτλο πάνω από την ανάρτηση «Για να τους θυμόμαστε».

«Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη» αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ και προαναγγέλλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, με αποχή όλων των μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Όποιος μηχανικός έχει ασκήσει το επάγγελμα αντιλαμβάνεται γιατί αυτός ο νόμος καταστρέφει τον κλάδο. Οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς. Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί».

Ads

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ στην τακτική συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας 26/4/2016 και στην έκτακτη συνεδρίαση της 7/5/2016 για το Ασφαλιστικό, «το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται».