Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι 130 εργαζόμενοι Laboratoire de la mer στο Σεν Μαλό της Γαλλίας ζητώντας την επιστροφή του πρώην διευθυντή τους.

Ads

Ο Ολιβιέ Μπερτό επικεφαλής της Laboratoire de la mer, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας παρασκευής ρινικών διαλυμάτων με βάση το θαλασσινό νερό, απολύθηκε ξαφνικά από την διοίκηση του αμερικανικού ομίλου Perrigo, ο οποίος αγόρασε την εταιρεία στα τέλη του 2014.

Σημειώνεται πως ο Ολιβιέ Μπερτό ήταν ο ιδρυτής της Laboratoire de la mer. Η εταιρεία ύστερα από 25 χρόνια πουλήθηκε στον αμερικανικό όμιλο.

Δύο εκπρόσωποι της Perrigo ανακοίνωσαν στον Ολιβιέ Μπερτό πως απολύεται. «Χωρίς καμία εισαγωγή, μου λένε: “Ξεκινάμε αναδιάρθρωση του Laboratoire de la mer προκειμένου να το ενσωματώσουμε πλήρως στον όμιλο Perrigo και η θέση σου καταργείται”», δήλωσε, σημειώνοντας πως του ζήτησαν να φύγει από το γραφείο εντός πέντε λεπτών.

Ads

Ο Μπερτό επεσήμανε ότι η εταιρεία εδώ και χρόνια καταγράφει διψήφια ανάπτυξη ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους φέτος αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 35%.
Ζήτησε επίσης από τους πρώην υφισταμένους του να συνεχίσουν να αντιστέκονται, ελπίζοντας να ξανακερδίσει τη θέση του.