Ένταση επικράτησε σήμερα στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, αλλά και στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομία να προσπαθεί να εμποδίσει συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιφασιστικών ομάδων.

Ads

Στο κέντρο των Βρυξελλών τέθηκαν υπό κράτηση δεκάδες άτομα που δεν θα τηρούσαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ενώ στο ίδιο το Μόλενμπεκ επικράτησε πανικός όταν αυτοκίνητο έσπασε αστυνομικό κλοιό και τραυμάτισε μία γυναίκα.

Από το πρωί του Σαββάτου, η αστυνομία βρισκόταν επί ποδός για να εμποδίσει συγκέντρωση της ακροδεξιάς ομάδας Génération Identitaire στο Μόλενμπεκ και αντισυγκέντρωση στην οποία είχαν καλέσει αντιφασιστικές ομάδες και ομάδες της άκρας Αριστεράς στην Πλατεία Χρηματιστηρίου στο κέντρο των Βρυξελλών.

Από την πλευρά των ακροδεξιών διαδηλωτών, τέθηκαν υπό κράτηση περίπου 30 άτομα ενώ από τους αντιφασίστες περίπου 20 άτομα, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στο Βέλγιο, Alexis Deswaefat (φωτό κάτω). 

Ads

image

Ακόμη μια σύλληψη στην αντιφασιστική συγκέντρωση: 

image

Την περασμένη Κυριακή, χούλιγκαν με ακροδεξιά συνθήματα είχαν «καταλάβει» την Πλατεία Χρηματιστηρίου. Η αστυνομία είχε επέμβει με δακρυγόνα.