Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο συλληφθείς για την κακοποίηση των δύο ανήλικων αγοριών και η μητέρα των δύο αγοριών, μετά την απολογία τους στην Αλεξανδρούπολη.

Ads

Η μητέρα αναμένεται να οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας ή Κορυδαλλού και ο 40χρονος στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής ή στον Κορυδαλλό.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσίαση σε αστυνομικό τμήμα σε τακτά χρονικά διαστήματα) αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι γονείς του συλληφθέντα.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο δράστης αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την κακοποίηση των δύο ανηλίκων και πρότεινε να ερωτηθεί η σύντροφός του για το ποιος τραυμάτισε τα παιδιά.

Ads

Βελτιώνεται η κατάσταση των παιδιών

Στο μεταξύ αισθητή βελτίωση σημειώνει η υγεία του 3χρονου ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει και ο πεντάχρονος ο οποίος μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στην Αλεξανδρούπολη, διακομίστηκε και νοσηλεύεται στην εξειδικευμένη παιδοεντατική μονάδα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Κι ένα δεκάχρονο κοριτσάκι στο κάδρο

Τα δύο αδέρφια μετά το τέλος της νοσηλείας τους θα φιλοξενηθούν προσωρινά, με εισαγγελική απόφαση και με τη σύμφωνη γνώμη του κέντρου στήριξης, στις δομές του παιδικού χωριού SOS Θράκης, στο Αρίστηνο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το ίδιο θα συμβεί και μια 10χρονη, μέλος της οικογένειας του δράστη. Η ύπαρξη του παιδιού ανακαλύφθηκε από τις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση. Το κορίτσι μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει εμφανή σημάδια κακοποίησης. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για κόρη ή αδελφή του δράστη.