Το θέμα της έλευσης Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά hotspots σχολίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, απαντώντας στις επικρίσεις που η κυβέρνηση δέχτηκε για το θέμα τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Ads

«Μακάρι να έρθουν», είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως έτσι «η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Ο Γιάννης Μουζάλας χαρακτήρισε την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων, «διεθνή πρακτική».

Όπως είπε, αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια. «Όλα θα είναι ισόποσα, είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και δεν θα συνδέεται με κάτι άλλο», σημείωσε.

Ads

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=p7s6OUxBrho]

Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ

Χθες την είδηση είχε επιβεβαιώσει  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με τη γαλάζια παράταξη να ζητάει εξηγήσεις και να κατηγορεί την κυβέρνηση ως «ακατάλληλη».

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ ανέφερε:

«Εκεί έφτασαν τα πράγματα! Η Κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα τη δυνατότητα εγκατάστασης Τούρκων αξιωματούχων σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία επανεισδοχής μεταναστών.

Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της.

Οφείλουν να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για ένα θέμα που προβληματίζει και ανησυχεί όλους τους Έλληνες»

Πρωταπριλιάτικα αστεία για το ΠΑΣΟΚ

«Πρωταπριλιάτικα αστεία» χαρακτήρισε τις εξελίξεις το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Αν δεν έβγαιναν από τα πιο επίσημα χείλη και μάλιστα on camera θα πιστεύαμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει πρόβες σε πρωταπριλιάτικα αστεία με τις δηλώσεις του περί Τούρκων αξιωματικών σε ελληνικά νησιά για την αξιολόγησης των προς επανεισδοχή στην Τουρκία ατόμων.

Δυστυχώς για την Χώρα, όμως, η πραγματικότητα των υποχωρήσεων και της κατηφόρας της Κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας και της φύλαξης των συνόρων, είναι παρούσα και επικίνδυνη.

Καλούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τόσκα να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να αποκαλύψει τη πραγματικά έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και της χώρας μέσα στα τραγικά αδιέξοδα της. Θα τους κρίνει η Ιστορία και δεν θα είναι καθόλου επιεικής μαζί τους».