Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αφορούν αυτή τη φορά μια νεαρή σπουδάστρια της Γαλακτοκομικής Σχολής που φέρεται να ανήκε στην παρέα των φοιτητών που κατηγορούνται για επιθέσεις στο Βαγγέλη και η οποία ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στην εξαφάνιση ντοκουμέντων. 

Ads

Η νεαρή σπουδάστρια, σύμφωνα με μαρτυρία και κατάθεση σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής, φέρεται να εξαφάνισε στοιχεία – ντοκουμέντα πριν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων ερευνήσουν τα δωμάτια των εμπλεκομένων. 

Η μαρτυρία 

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον μάρτυρα, έγινε μια ή δυο μέρες μετά την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι αστυνομικοί μπήκαν στη Γαλακτοκομική Σχολή για να κάνουν έρευνα στα δωμάτια ορισμένων σπουδαστών. Όταν η σπουδάστρια το πληροφορήθηκε έσπευσε να ξεφορτωθεί ένα ντοκουμέντο που πιθανώς ενοχοποιούσε όλους ή κάποιους από την παρέα. Ήταν ένα αντικείμενο στο σχήμα και στο μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου ή σκληρού δίσκου. Φέρεται να το έδωσε στο φίλο της πριν φτάσουν οι αστυνομικοί ενώ πιστεύεται ότι ήταν κάποιο οπτικό υλικό από τα περιστατικά bullying εναντίον του Βαγγέλη. Το ντοκουμέντο αυτό δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Ads

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Φως στο Τούνελ. Η Αγγελική Νικολούλη μάλιστα ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με τη σπουδάστρια που υποστήριξε ότι είδε το Βαγγέλη τελευταία φορά πριν από το μεσημεριανό και ήταν πεσμένος ψυχολογικά γιατί οι βαθμοί ήταν χειρότεροι από κάθε άλλη φορά. Ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα σχετικά με τα όσα ακούγονταν για τα βίαια περιστατικά εναντίον του Βαγγέλη και πως δεν ήταν πραγματικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, τόνισε πως οι νέες μαρτυρίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές και σοβαρές. «Δεν έχω τη δυνατότητα να επαληθεύσω ή να αρνηθώ τα όσα αποκαλύψατε, αλλά ευελπιστούμε πως η ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε καλό δρόμο, θα φωτίσει την αλήθεια» συμπλήρωσε. 

«Καλά να πάθει. Μίλαγε πολύ»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια ακόμη σπουδάστρια κατέθεσε ότι είχε ζητήσει από την κοπέλα που ανήκε στην παρέα των κρητικών να επέμβει για να σταματήσει το bullying και οι επιθέσεις σε βάρος του. Τότε εκείνη φέρεται να της απάντησε: «Καλά να πάθει». 

Η σπουδάστρια είπε επίσης πως συνάντησε τη συμφοιτήτριά της ένα βράδυ στο δωμάτιο της και προσπάθησε να μάθει γιατί κακοποιούσαν τον Βαγγέλη. Εκείνη της απάντησε λακωνικά: «Μην το ψάχνεις. Μίλαγε πολύ.»

Τι λέει ο ιατροδικαστής

Πάντως ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, σημείωσε ότι πουθενά στη σορό του Βαγγέλη δεν φάνηκε να υπάρχει κάταγμα και δεν υπήρχαν προθανάτιες κακώσεις. Επίσης υποστήριξε ότι από την εξέταση που διενήργησε δεν προέκυψε ότι ο νεαρός φοιτητής είχε κακοποιηθεί και δεν υπήρχαν ίχνη άμυνας. 

Σημείωσε ακόμη ότι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως στον οργανισμό του άτυχου φοιτητή υπήρχε αλκοόλ αλλά η ποσότητα του δεν μπορούσε να προσδιοριστεί λόγω του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, βρέθηκε αίμα αλλά δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί αν ήταν δικό του. Το ίδιο και το αίμα που βρέθηκε στο μαχαίρι. Πρόσθεσε πως ο νέος πιθανά λιποθύμησε λόγω και του ψύχους που επικρατούσε και μετά πέθανε από αιμορραγικό σοκ. Τέλος είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το πτώμα δεν μεταφέρθηκε από άλλο σημείο.