Με αποχώρηση από τη Βρετανία, σε ενδεχόμενο Brexit, προειδοποιούν οι μεγαλύτερες τράπεζες και χρηματοπιστωτικές εταιρείες στη Βρετανία. 

Ads

Ο επικεφαλής της NG, Ραλφ Χάμερς δήλωσε σήμερα, ότι «υπάρχουν μερικές μεγάλες τράπεζες που είναι έτοιμες να φύγουν από το Λονδίνο». Τόνισε ακόμη ότι σε περίπτωση Brexit, θα περικοπούν σημαντικά οι δραστηριότητες της ολλανδικής εταιρείας στη Βρετανία.

«Η έξοδος της Βρετανίας θα είναι κάτι κακό για την Ε.Ε, κάτι κακό για τις επιχειρήσεις» προσθέτει και επισημαίνει ότι στο Λονδίνο βρίσκονται χιλιάδες επιχειρηματίες, όχι μόνο από τη Βρετανία, αλλά απ’ όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά της, η HSBC προανήγγειλε την μετεγκατάσταση τουλάχιστον 1.000 υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών, αν το δημοψήφισμα δείξει… Brexit. 

Ads

Σε παρόμοιες προειδοποιήσεις προέβη και η JP Morgan, η οποία υπογράμμισε ότι αρκετές δραστηριότητες της θα μεταφερθούν αναγκαστικά στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής 36 εισηγμένων εταιρειών συνυπογράφουν κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, στην οποία τονίζουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ.