Ασφαλιστικό και προσφυγικό τα δυο μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο του Σαββάτου. Παράλληλα οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ πλησιάζουν και μόνο ανέφελες δεν είναι. Εύκολα δεν είναι τα πράγματα ούτε στο κυβερνητικό στρατόπεδο το οποίο φέρνει στη Βουλή τα μέτρα για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ. 

Ads

«Βόμβα από το ΔΝΤ στις κύριες συντάξεις» γράφει η Αγορά που σημειώνει ότι το Ταμείο απαιτεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία. 

image

image

Ads

«Πέφτει το ΙΚΑ» ο τίτλος της Δημοκρατίας που γράφει ότι έρχονται στάση πληρωμών και μέρες αγωνίας για την καταβολή των συντάξεων. Πρόβλεψη για έλλειμμα μαμούθ (2,19 δισ.) το 2016. Κατάρρευση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές. 

image

«Ευρω – σειρήνες στο Αιγαίο» ο τίτλος των Νέων. «Ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει αποθήκη ψυχών. Οίηση και κοίτα ποιος μιλάει στη Βουλή, μισή συμφωνία με την τρόικα, το επταήμερο της κολάσεως στη ΝΔ και το φάντασμα του Λαφαζάνη πάνω από τις ιδιωτικοποιήσεις» γράφει η εφημερίδα. 

image

«Μόνο με κάρτα όλες οι εκπτώσεις φόρων» γράφει το Έθνος για τις ριζικές αλλαγές που έρχονται από την 1η Ιανουαρίου για αφορολόγητο, ιατρικά έξοδα, νοσήλια και επαγγελματικές δαπάνες. Σε 111 ημέρες υπόσχεται να αλλάξει τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα. 

image

Η αριστερή πολιτική σήμερα είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών. Πρόκειται για τον τίτλο άρθρου – παρέμβασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που θέτει τους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης και στέλνει μηνύματα εντός κι εκτός Ελλάδας. «Τον δρόμο θα πρέπει να τον ανοίξουμε εμείς» λέει. 

image

image

Στη συμφωνία αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο της Αυγής με τίτλο «Δίχτυ προστασίας σε στεγαστικά, καταναλωτικά και δάνεια μικρομεσαίων. «Φάντασμα Σαμαρά πάνω από τη ΝΔ» και «Μήνυμα Τσίπρα στους πικραμένους» τα πολιτικά θέματα της εφημερίδας. Κάλεσμα κλιμάκωσης της πάλης απέναντι σε προαπαιτούμενα και ασφαλιστικό από το Ριζοσπάστη. 

image

image

«Άνοιξε η αγορά κόκκινων δανείων» ο τίτλος της Ναυτεμπορικής. «Σε Distress Funds θα πουληθούν άμεσα επιχειρηματικές και στεγαστικές χορηγήσεις» σημειώνει η εφημερίδα. «Το μεγάλο κόλπο με τα τέλη ΙΧ» γράφει η Ημερησία. «Αυξάνεται ο φόρος σε βενζίνη και πετρέλαιο» γράφει η εφημερίδα που σημειώνει επίσης τους χαμένους και τους κερδισμένους από τις αλλαγές που έρχονται. 

image

image