Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τον Αύγουστο βρετανικό επιβατικό αεροσκάφος παραλίγο να πληγεί από πύραυλο καθώς πλησίαζε για προσγείωση στο αεροδρόμιο Σαρμ αλ-Σέιχ στην Αίγυπτο. Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως πρόκειται για περιστατικό που δεν συνδέεται με απόπειρα επίθεσης.

Ads

Όπως γράφουν βρετανικά μέσα, ο πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Thomson Airways, που πραγματοποιούσε πτήση από το Λονδίνο στην Αίγυπτο, έλαβε προληπτικά μέτρα όταν εντόπισε τον πύραυλο να πλησιάζει το αεροσκάφος το οποίο προσέγγιζε το θέρετρο αυτό της Ερυθράς Θάλασσας. Ο πύραυλος μάλιστα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Daily Mail, φέρεται να πλησίασε το αεροσκάφος στα 300 μέτρα.

Οι αρμόδιες βρετανικές αρχές επιβεβαίωσαν το περιστατικό υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σημασία του, καθώς όπως επισήμανε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών «ερευνήσαμε το περιστατικό τότε και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση και ότι πιθανώς να οφείλεται σε ασκήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούσε ο αιγυπτιακός στρατός στην περιοχή εκείνη την περίοδο». Κυβερνητική πηγή μάλιστα είπε ότι ο πύραυλος δεν πλησίασε το αεροπλάνο σε τόσο μικρή απόσταση όση υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει αναστείλει τις πτήσεις από και προς την Αίγυπτο εξαιτίας της ανησυχίας μετά τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους που το πιθανότερο είναι πως οφείλεται σε έκρηξη βόμβας.

Ads