Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας κατήγγειλε πόλεμο λάσπης που δέχεται από ορισμένους στο εσωτερικό του κόμματος κάνοντας λόγο για «βολεμένους της ΝΔ που φοβούνται πως αν βγω αρχηγός θα κινδυνέψουν οι καρέκλες τους». Εξαπολύοντας βολές κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη είπε πως είναι «λύση ήττας» ενώ κριτική άσκησε και στους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά.

Ads

«Θέλω να διασφαλίσω την ενότητα στο κόμμα την επόμενη ημέρα. Έχω δεχτεί τόνους λάσπης και εντός και εκτός της ΝΔ. Οι βολεμένοι με πολεμούν», είπε μιλώντας στον Σκάι, υπογραμμίζοντας πως αν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ δεν θα κάνει εκκαθαρίσεις, αλλά αλλαγές μέσα στο κόμμα. Επανέλαβε πως θέλει να ορίσει δύο αντιπροέδρους. «Ο ένας θα συντονίζει την κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ και ο άλλος θα αναλάβει να καταρτίσει ένα πρόγραμμα αναδιάταξης της χώρας». «Θα σκεφτώ σοβαρά να προτείνω στους νυν συνυποψηφίους μου ή σε κάποιον από αυτούς τις θέσεις αυτές» τόνισε.

Αναφερόμενος στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη τόνισε πως «η υποψηφιότητά του δεν δίνει προοπτική στην παράταξη», χαρακτηρίζοντάς τον «λύση ήττας». Παράλληλα τον κατηγόρησε πως «χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς της ΝΔ υπέρ του». «Ο Μεϊμαράκης με τον τρόπο που κινείται δεν διεκδικεί την ψήφο, την απαιτεί. Δεν μιλάει ποτέ, δεν θέλει διάλογο. Αυτό είναι ασέβεια προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ» είπε και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ με την προϋπόθεση να συμμετάσχουν και οι τέσσερις υποψήφιοι. «Διαφορετικά δεν δίνουμε ενιαία εικόνα προς τα έξω για το κόμμα», είπε.

Για τις διαφορές που έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «Εγώ δεν εκφράζω υποσύνολα της παράταξης. Θα πρέπει να μπορούμε να μιλήσουμε στο όλον. Κι εγώ μπορώ να εκφράσω το σύνολο της παράταξης». Όπως είπε «από την αρχή της πολιτικής του πορείας έχει αποδείξει ότι δεν στηρίζει την οικογενειοκρατία». Σημείωσε πως «δεν έχει τη στήριξη κανενός και δεν πάει κόντρα στην ιστορία της παράταξης». «Τιμώ τον κάθε αρχηγό ξεχωριστά», πρόσθεσε.

Ads

Για την κυβέρνηση Σαμαρά είπε πως «δεν εφάρμοσε σθεναρά την ιδεολογία του κόμματος». «Ήμασταν φοβικοί και την ευθύνη την είχαν και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί» είπε, αναφερόμενος στους χειρισμούς του πρώην πρωθυπουργού και πρόσθεσε: «η ΝΔ υιοθέτησε τη λογική του ΠΑΣΟΚ, μια λογική αναξιοκρατίας και υδροκέφαλου κράτους».

Συνεχίζοντας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» και σημειώνοντας πως «μόνο η ΝΔ μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτή την καταστροφή» είπε.«Ο Τσίπρας δεν θέλει την αλλαγή στη ΝΔ. Θέλει να κερδίσει χρόνο με μια λύση τύπου Μεϊμαράκη» τόνισε και πρόσθεσε ότι η παράταξη πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα, να συσπειρωθεί και να ξανακερδίσει τους χαμένους της ψηφοφόρους. «Η ΝΔ μπορεί να ξαναφτάσει το 45%».