Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, στην πρώτη κεντρική εκδήλωσή του στην Αθήνα, στον πολυχώρο Gazi Hall, τάχθηκε υπέρ ενός κόμματος «ανοιχτού, δημοκρατικού, με διαφάνεια στα οικονομικά του, συμμετοχικού, με θητεία σε όλα τα όργανα». «Πρέπει να τολμήσουμε να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.

Ads

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της 22ης Νοεμβρίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε πως το δίλημμα των μελών της ΝΔ που θα προσέλθουν στις κάλπες είναι «να διαλέξουν αν θα συντηρήσουν το παλιό που τελειώνει ή το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα». «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν», δήλωσε

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ δήλωσε πως «τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα». «Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Για αυτό και η οργή τους. Για αυτό και οι επιθέσεις τους», ανέφερε και πρόσθεσε: «η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την μετεξέλιξη σε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό. Αλλά από την συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε», δήλωσε και παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα της ΝΔ έκανε λόγο για ένα κόμμα ανοιχτό και σε «διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία των προσώπων σε θέσεις ευθύνης». Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος ενώ πρότεινε και τη διεξαγωγή συνεδρίου για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς.

Ads