Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του στη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ λέγοντας πως «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα», υποστηρίζοντας πως «εμείς φέρνουμε δουλειές», «εκείνοι τις διώχνουν».

Ads

Το «παρών» στην ομιλία έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του εξήρε το έργο του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά αλλά και την προσφορά στην κρίση του μητροπολίτη Άνθιμου και της εκκλησίας.

Όπως είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και οι πολίτες πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση». Αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «πρωθυπουργό του 60ευρου». Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών δήλωσε πως αυτό είναι: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Επανέλαβε πως η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει μια «εθνική ομάδα» διακυβέρνησης αλλά και διαπραγμάτευσης και πως σε αυτήν θα πρέπει να συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς «αυτός υπέγραψε το Μνημόνιο». Είπε ακόμη πως θα συσταθεί ομάδα εθνικού σχεδιασμού, η οποία μέχρι την άνοιξη του 2016 θα παρουσιάσει ένα νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης, με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους. «Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», δήλωσε και ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν με την ψήφο τους εντολή τετραετίας για να εξασφαλιστεί η σταθερή πορεία της χώρας.

Ολόκληρη η ομιλία

«Μετά τις εκλογές θα πιάσουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε και πρόσθεσε πως «εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν». Σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές τους ζήτησε να σκεφτούν τα capital controls που επιβλήθηκαν, τονίζοντας μάλιστα πως «οι εικόνες των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα είναι στο μυαλό μας την Κυριακή των εκλογών». «Εμείς είμαστε η τελευταία ευκαιρία», είπε και καταλόγισε ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για «αδράνεια που επιβάρυνε την οικονομία».

Ads

Έκανε λόγο για «καταστροφικές συνέπειες» από την επτάμηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Μάλιστα κάνοντας στροφή στη θέση της ΝΔ που υποστήριζε πως το χρέος είναι βιώσιμο, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως η συμφωνία για το χρέος θα πρέπει να επανεξεταστεί καθώς αναφέρεται μόνο σε αναδιάρθρωση και όχι σε «κούρεμα» τους χρέους. Ακόμη δήλωσε πως θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.