Η Διακομματική Επιτροπή υπό την προεδρία του Αντώνη Μανιτάκη αναμένεται να ανακοινώση το αργότερο σήμερα Τρίτη την απόφαση αναφορικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ads

«Έγινε μια αρκετά διεξοδική συζήτηση επί του σχεδίου υπουργικής απόφασης με τα κριτήρια που εισηγήθηκε το υπουργείο Εσωτερικών για την κατανομή του χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, πως υπήρξε κι ένας χαρακτήρας πολιτικής αντιδικίας.

«Πιστεύω ότι καταλήξαμε σε κριτήρια που είναι κοινά αποδεκτά. Ακούστηκαν με προσοχή οι παρατηρήσεις των κομμάτων και κάποιες ενστάσεις που υποβλήθηκαν θα επανεξεταστούν.  Η σχετική απόφαση θα βγει σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, στη συνεδρίαση τέθηκαν και διάφορα άλλα ζητήματα, «που προκύπτουν από τον έλεγχο κεφαλαίου που έχει υποβληθεί μέσω των τραπεζών κι άλλα ζητήματα που αφορούν στις εκλογικές δαπάνες».

Ads

«Κι αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε και θα συγκληθεί εκ νέου η Διακομματική Επιτροπή για να αποφασίσει. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κόμματα. Θα λάβουμε τις παρατηρήσεις τους και εγγράφως και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες προσθήκες που χρειάζονται», κατέληξε ο κ. Μανιτάκης.