Αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας όλων των ανθρώπων, των συναρμόδιων υπουργείων, φορέων και ανθρωπιστικών οργανώσεων χαρακτήρισε το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα η υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις.

Ads

Η κ. Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι «ο χώρος αποτελεί υπόδειγμα και για άλλους χώρους φιλοξενίας που χρειάζεται να γίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά και όπου αλλού προσέρχονται μαζικά οι πρόσφυγες λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν στις χώρες τους λόγω του πολέμου». «Είναι μια ανθρώπινη προσπάθεια καθώς τηρούνται όλοι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την ανοιχτή φιλοξενία», πρόσθεσε. Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα των μεταναστών πως κατανοεί πως βρισκόμαστε σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε πως το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα «είναι ένα μικρό δείγμα του πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στο προσφυγικό πρόβλημα». «Ωστόσο όπως είπε αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα». Αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε πως θα πρέπει να καταθέσουν, αν έχουν, ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

«Το πρόβλημα των προσφύγων, που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα, είναι ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα, το οποίο οφείλουν, όλα τα κόμματα να συνυπολογίσουν, να συζητήσουν και να δώσουν προτάσεις. Και όχι καθημερινά κριτική», τόνισε. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ για κοινή σύσκεψη, όπως προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές και ειρηνικές λύσεις στο όλο και αυξανόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα, διαφορετικά «θα αντιμετωπίζουμε μια ανοιχτή πληγή».

Ads

«Η Ελλάδα απαντάει με ανθρωπισμό και πολιτισμό σε μία Ευρώπη των εμπόρων και όχι των δικαιωμάτων. Μέσα στην κρίση δείχνουμε ακριβώς το πρόσωπο της ευρωπαϊκής, αλλά και της διεθνούς αλληλεγγύης», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image