Στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Αλέξη Τσίπρα βλέπει τη λύση στην περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση αν είμαστε κοντά σε συμφωνία ή υπάρχει η πιθανότητα της ρήξης στης εφημερίδας Αγορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι «ρήξη δεν μπορεί να κάνει, πλέον, ο κ. Τσίπρας. Αν ήθελε να την κάνει, έχει αργήσει πάρα πολύ… Όπως και για τη συμφωνία έχει αργήσει πάρα πολύ. Εγώ δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στην κυβέρνηση για εύκολη και άμεση συμφωνία».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης του προγράμματος ο γαλάζιος βουλευτής δηλώνει την αντίθεση του, τονίζοντας πως για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως σημειώνει ότι η εθνική συνεννόηση θα επιτευχθεί εφόσον η κυβέρνηση καθίσει σε ένα τραπέζι και αποδεχθεί και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σε ερώτηση αν εθνική συνεννόηση σημαίνει «μοντέλο Παπαδήμου» προσθέτει πως θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και θα μπορούσε να παραμείνει ο κ.Τσίπρας πρωθυπουργός. «Ο ελληνικός λαός ψήφισε τον κ. Τσίπρα, μπορεί να διαφωνώ, αλλά το σέβομαι» συμπλήρωσε.

Ads

Σε ερώτηση αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία τονίζει ότι « η συμφωνία, όπως την είδα στην πρόταση Γιούνκερ, που είναι μια προσπάθεια της Ευρώπης να απαντήσει στις ανησυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην αύξηση των φόρων και πολύ μικρότερο βάρος στη μείωση των δημοσίων δαπανών. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε στο ξέφωτο είναι να πάμε σε μια μηδενική αύξηση των φόρων ή ακόμα και σε μείωσή τους και να υπάρξει μεγάλη μείωση των δαπανών του κράτους. Εγώ θέλω μια συμφωνία που θα κάνει τον ιδιωτικό τομέα να αναπνεύσει και θα οδηγήσει τη χώρα στην ευημερία. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται μια συμφωνία που προστατεύει τον δημόσιο τομέα».