«Θα ήταν πραγματικά ωφέλιμο για τη χώρα σ’ αυτή την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο λάιφ – στάιλ χομπίστας της πολιτικής να συμβάλει δημιουργικά με συγκεκριμένες θέσεις και σαφείς προτάσεις, αντί να κάνει συνεχώς υποδείξεις στον Πρωθυπουργό με ποιους να κυβερνά, παριστάνοντας τον τιμητή και τον φιλέλληνα εκ του μακρόθεν, σαν τον πολιτικό του φίλο και ομοϊδεάτη Γκι Φέρχοφστατ». Αυτό δήλωσε την Τρίτη η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση εναντίον του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

Ads

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Ποταμιού, με την οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να αγνοήσει το «λόμπι της δραχμής».

«Τι να περιμένει όμως ο ελληνικός λαός από ένα θολό Ποτάμι, του οποίου ο ‘αρχηγός’ βρίσκεται σε μόνιμη κρίση παραληρηματικού μεγαλείου…», κατέληξε η Μ. Χρυσοβελώνη.

Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι ανέφερε ότι «η πίεση από την αριστερίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες. Η χώρα δε μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο».

Ads