«Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες για την ελληνική κρίση χρέους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά απομένει να γίνει περισσότερη δουλειά», όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ads

«Το Brussels Group συνεδρίασε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και εξακολουθεί να συνεδριάζει. Οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές αλλά απομένει να γίνει περισσότερη δουλειά. Η επόμενη ευκαιρία για τους υπουργούς Οικονομικών να προβούν σε απολογισμό θα είναι στο Eurogroup της 11ης Μαϊου», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Μ. Σχοινάς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μ. Σχοινάς επισήμανε ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται εντατικά και εις βάθος».

Ακόμη ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει σήμερα Δευτέρα συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του ινστιτούτου Βίλφρεντ Μάρτενς.

Ads

Ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά και θα συναντηθούν σήμερα, αφού δεν κατέστη δυνατό να συναντηθούν την προηγούμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.