Πριν περάσουν καν 12 ώρες από τη… μαραθώνια συνέντευξη Σαμαρά στο MEGA ο Φώτης Κουβέλης αδειάζει τον πρώην πρωθυπουργό για την πρόταση που υποστηρίζει ότι του έκανε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μιλώντας στον SKAI ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδωσε τελείως διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από εκείνη που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στην συνέντευξή του, λέγοντας ότι ουδέποτε δέχθηκε τέτοια πρόταση από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ads

«Είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Σταμάτη αλλά δεν συζητήσαμε κάτι συγκεκριμένο», είπε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας πως ποτέ τηλεφώνημα για το θέμα από τον κ. Σαμαρά ή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Τόνισε, δε, πως ακόμη κι εάν είχε γίνει η πρόταση ο ίδιος δεν θα την δεχόταν καθώς υπήρχε απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μην ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην συνεχιστεί η συγκεκριμένη πολιτική.

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Σαμαρά να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική. Επέλεξε ωστόσο να βγει στις αγορές και… πήρε ένα μηδενικό. Ο κ. Σαμαράς είχε προαποφασίσει ότι θα πάει σε εκλογές. Δεν είχα καμία ενημέρωση μέχρι που είδα το επίμαχο δημοσίευμα», είπε ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο γνωστό ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Στην συνέντευξή του στο MEGA ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα Δήμα είχε κάνει πρόταση, μέσω του Δημήτρη Σταμάτη, στον κ. Κουβέλη αλλά εκείνος την απέρριψε: Πριν τον κύριο Δήμα», είπε, «είχαμε προτείνει τον κύριο Κουβέλη. Εστειλα την παραμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Δήμα τον κ. Σταμάτη στο γραφείο του κι ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε. Εάν είχε δεχθεί θα έλειπαν δυο-τρεις ψήφοι ακόμη και σήμερα θα ήμασταν έξω από το Μνημόνιο».

Ads