Εκστρατεία μέσω των μέσω κοινωνικής δικτύωσης κατά του αιτήματος για αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, διεξάγει ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς.

Ads

Την ενόχληση της αμερικανικής διπλωματικής πλευράς φαίνεται να έχει έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που υπερψηφίστηκε εχθές και κυρίως οι διατάξεις που ανοίγουν τον δρόμο για την αποφυλάκιση ατόμων με αναπηρία.

Η αμερικανική πρεσβεία ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook τη φωτογραφία του Αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Νορντίν, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 1988 από τη 17 Νοέμβρη, υπενθυμίζοντας ότι ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε και γι’ αυτή τη δολοφονία, όπως επίσης και για τη δολοφονία του Αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ.

«Στη μνήμη των πεσόντων μας – Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ads

image

Επίσης, αναφέρεται ότι ο Ξηρός καταδικάστηκε για την εκτόξευση ρουκέτας στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας, για συμμετοχή σε 71 απόπειρες ανθρωποκτονίας – περιλαμβανομένος μιας επίθεσης σε λεωφορείο που μετέφερε Αμερικανούς στρατιωτικούς – για 41 εκρήξεις και 13 ληστείες και απόπειρες ληστειών.

Αντίστοιχο μήνυμα ανέβασε στο twitter και ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος μάλιστα το κοινοποίησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο.