«Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθιστώντας σαφές ότι  η κυβέρνηση αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση το να μην αποδεχτεί τέτοιες προτάσεις. «Ακόμα κι αν το θέμα αυτό μπαίνει στο τραπέζι από τους θεσμούς, εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο» τόνισε.

Ads

Αναφερόμενος στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «έχει διασφαλίσει ότι θα είναι συνεπής ως προς τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στους δανειστές».

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν κοιτά αλλού πέρα από την Ευρώπη, αλλά θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα και με άλλες χώρες που θα βοηθήσουν και θα βοηθηθούν από την Ελλάδα».«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα» πρόσθεσε.