Τη σημασία της συνάντηση του Βλαμίντιρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα αναλύουν τα ρωσικά ΜΜΕ, με την εφημερίδα Kommersant να επικεντρώνεται στην βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει η Ρωσία στην Ελλάδα και τα ανταλλάγματα, που πιθανόν να ζητήσει για αυτή.

Ads

Επικαλούμενη Ρώσο αξιωματούχο, η εφημερίδα γράφει ότι πιθανόν η Μόσχα να προσφέρει φθηνότερο φυσικό αέριο και δάνειο προς την Ελλάδα με αντάλλαγμα όμως περιουσιακά της στοιχεία.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου από τη στιγμή που αυτό συνδέεται με τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου, το οποίο το τελευταίο διάστημα πέφτει συνεχώς. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την πιθανότητα να προσφέρουμε νέα δάνεια προς την Ελλάδα», φέρεται να δηλώνει ο Ρώσος αξιωματούχος στην εφημερίδα, ο οποίος όμως δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το αντάλλαγμα για μία τέτοια βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο  Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης θα φτάσει στη Μόσχα και το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ads