«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία οι εταίροι θα έχουν απασφαλίσει χειροβομβίδα» προειδοποίησε ο υπ. Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. 

Ads

Μιλώντας στον Real Fm, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι εάν δεν αποδεχθούν τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις οι Ευρωπαίοι και δεν επιτευχθεί συμφωνία «θα έχουν απασφαλίσει μια χειροβομβίδα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα». 

«Τα θραύσματα θα καταλήξουν τελικά και στους υπόλοιπους εταίρους. Και δεν θεωρώ τελικά ότι θα επικρατήσει αυτή η ακραία, αυτοκαταστροφική, για την Ευρώπη πολιτική» πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αν τελικά προκύψει σενάριο ρήξης «που δεν το εύχομαι ούτε το θεωρώ το πιο πιθανό – θα προκύψει με κύρια ευθύνη των δανειστών μας».

Ads

Από τον Πάνο Σκουρλέτη ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωσή του στη Die Zeit ότι αν η Ελλάδα δεν λάβει τα χρήματα εντός των επόμενων 10 ημερών, τότε αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θέλει να «σκοτώσει» την Ελλάδα.

«Το 10 ημερών δεν έχει σημασία αν είναι 10, 20 ή 25 ημέρες. Εκείνο το οποίο πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα λεφτά μπορεί να υπάρχουν, όπως και για το επόμενο. Το αμέσως επόμενο θα υπάρχει; Εκείνο είναι το ερώτημα» υποστήριξε ο υπουργός. 

« Όλοι γνωρίζουν τις πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες. Αλλά αυτό το οποίο ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η τοξική χρηματοδότηση των τελευταίων 5 ετών δεν μείωσε το χρέος , διέλυσε την οικονομία, διέλυσε την κοινωνία, δεν μπορεί να συνεχιστεί» πρόσθεσε.