Για πρόοδο μιλούν κοινοτικοί παράγοντες αναφερόμενοι στην αποστολή της λίστας των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group, σημειώνοντας ωστόσο πως «απομένει πολύ δουλειά ακόμη».

Ads

Η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε τη σχετική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει παρεμβάσεις ύψους 3 δις ευρώ, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται «υφεσιακά μέτρα». Η κυβέρνηση προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 στο 1,5%, με προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

Εκπρόσωποι της Ελλάδας βρίσκονται από σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες με σκοπό να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως στόχος είναι η ωρίμανση των διαβουλεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχισή τους σε πρώτη φάση στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και σε δεύτερη φάση στο επίπεδο των υπουργών.

Κοινοτικοί παράγοντες χαρακτήρισαν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες «θετικό σήμα που δείχνει πρόοδο με εποικοδομητικό τρόπο», σημειώνοντας εκ παραλλήλου ότι «απομένει πολλή δουλειά ακόμη».

Ads