Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης του Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τρόπο διαχείρισης του νερού από την εταιρεία. Η Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό καταγγέλλει πως στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ.

Ads

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα πολιτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο κτίριο της επιχείρησης, όπου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για το ζήτημα της άρδευσης. Για τη συμμετοχή στη συνεδρίαση, όπως αναφέρει το Magnesianews, υπήρχε λίστα από τη δημοτική αρχή του Αχιλέα Μπέου και στο κτίριο μπορούσαν να εισέλθουν μόνο μέλη του Δ.Σ. και πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων. Τον έλεγχο έκαναν άνδρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι.

Όταν πολίτες επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο σημειώθηκε ένταση που σύντομα εξελίχθηκε σε επεισόδια με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, επιχείρησαν να περάσουν οι σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας Φωτεινή Κοκκινάκη και Νικ. Κανελλής, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους πολίτες και αρχικά δυνάμεις της Αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν να περάσουν. Μετά από παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή, τελικά πέρασαν μόνο οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι. Από τις συγκρούσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα αιτήματα των πολιτών και την υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ