Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πανος Καμμένος χαρακτήρισε “πολύ μεγάλη επιτυχία” της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ads

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: “Έχουμε καλά νέα από τις Βρυξέλλες. Αποφασίστηκε η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας. Υπάρχει απόφαση για την εξεύρεση λύσης για το χρηματοπιστωτικό. Ξεκινούν οι διαδικασίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας. Δείχνει ότι όταν οι λαοί στηρίζουν μία κυβέρνηση και λαός και κυβέρνηση παίρνουν απόφαση να υπερασπιστούν μία πολιτική, αυτή αποδίδει”.

Δήλωσε ακόμη πως “πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα και αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, όχι φυσικά με την Τρόικα, θα έχουμε ξεχωριστές συναντήσεις με την ΕΚΤ και το Eurogroup. Φαίνεται ότι πλέον το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί βρήκε λύση. Είναι ξεκάθαρο αυτό”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι η εξεταστική για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Εξετάζονται οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και οι δικογραφίες που υπάρχουν στη Βουλή και αφορούν μηνυτήριες αναφορές πολιτών για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν” σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και το πώς θα ενοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις.