Την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων ζήτησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα.

Ads

 
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε από την Κυβέρνηση να φέρει αμέσως στην Βουλή την τετράμηνη συμφωνία για ενημέρωση και έγκριση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία.

image

image
 
«Το μνημόνιο έχει και εφαρμοστικούς νόμους. Όλα αυτά που αναφέρονται στο e-mail Βαρουφάκη και συμφωνήθηκαν με την λυκοσυμμαχία των “3 θεσμών”, θα νομοθετηθούν. Νέοι αντιλαϊκοί νόμοι θα μπουν επί τάπητος για να περάσει η κυβέρνηση την αξιολόγηση και να πάρει τη δόση έως τον Ιούνη» σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό.
 
«Ο νέος λογαριασμός για το λαό δεν θα αργήσει να έρθει. Μπορεί από έξω να μην γράφει ‘e-mail Χαρδούβελη’, αλλά ‘λίστα Βαρουφάκη’», αλλά θα ‘ναι παραφουσκωμένος χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής, πραγματική θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας» είπε χαρακτηριστικά. 

Ads