Μήνυμα προς τους ηγέτες της ευρωζώνης για άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στέλνει η ΕΚΤ, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο στελέχη της Τράπεζας.

Ads

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το Capital, η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να βρεθεί σε μια θέση που θα παίρνει αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, χωρίς πολιτική κάλυψη. Αν οι συνομιλίες για μια συμφωνία χρηματοδότησης – γέφυρα για την Ελλάδα καταρρεύσουν τότε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα πρέπει να εξετάσει εάν θα παρέχει περισσότερα κεφάλαια ή αν θα πρέπει να απειλήσει με βέτο.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η ΕΚΤ επέκτεινε τον ELA κατά 5 δις ευρώ με τους αξιωματούχους ωστόσο να επισημαίνουν πως η συνέχιση της στήριξης εξαρτάται από τις πολιτικές συνομιλίες για την Ελλάδα.

Επίσης στο Bloomberg, δημοσιεύεται άρθρο το οποίο αναφέρεται στην «τρόικα» που θα πρέπει να φοβάται πραγματικά η Ελλάδα. Όπως σημειώνεται αυτή είναι η συνεχιζόμενη αρνητική ανάπτυξη, τα καταστροφικά κρατικά έσοδα και η αβεβαιότητα για τον τραπεζικό κλάδο.

Ads

Την ίδια στιγμή, στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώθηκαν την Παρασκευή ισχυρά κέρδη της τάξεως του 11,28%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 893,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,61%, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 912,85 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 7,84%. Σημείο αναφοράς της ανόδου ήταν ο τραπεζικός κλάδος με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 12,7%.