Σταματά κάθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, όπως ανακοίνωσε, ο υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα επανεξεταστεί με στόχο την ακύρωσή του ο διαγωνισμός για το Ελληνικό. Δήλωσε αντίθετος στην επένδυση στις Σκουριές τονίζοντας πάντως ότι θα στηρίξει τους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Παρουσίασε σχέδιο για νέα αγροτική τράπεζα και νέα στρατηγική στους υδρογονάνθρακες. Τέλος ανακοίνωσε 300KW ρεύμα στους φτωχούς.
 

Αναφερόμενος την ΔΕΗ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ανασυγκρότηση του ομίλου, πρόσληψη προσωπικού και απεξάρτηση από τα ιδιωτικά συμφέροντα. «Η ΔΕΗ μπορεί να μειώσει από 20 έως 40% το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, και αυτό θα οφελήσει τους καταναλωτές» σημείωσε. Παράλληλα τόνισε ότι θα αναθεωρηθεί το καθεστώς λειτουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) ώστε η κυβέρνηση να έχει περισσότερα περιθώρια ελιγμών. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι θα δοθούν δωρεάν 300 KW ανά μήνα σε φτωχές οικογένειες.
 

 
Για την αγορά φυσικού αερίου υποστήριξε ότι θα γίνουν κινήσεις για να μειωθεί το κόστος προμήθειας της Ελλάδας που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Για τη ΔΕΠΑ πρόσθεσε ότι σταματά κάθε κίνηση για ιδιωτικοποίηση, ενώ για το ΔΕΣΦΑ (στο διαγωνισμό για την εξαγορά του οποίου επικράτησε η Socar από το Αζερμπαϊτζάν) υποστήριξε ότι θα περιμένει την απόφαση της Κομισιόν. Για τις έρευνες πετρελαίου ανέφερε ότι θα συσταθεί ενιαίος κρατικός φορέας και θα γίνει επανεξέταση του τρόπου που θα γίνουν οι διαγωνισμοί στα θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.
 
Για Ελληνικό και Σκουριές
 
Για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι «είμαστε αντίθετοι και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να υποστηρίξουμε τη θέση μας. Θα στηρίξουμε όμως όλους τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία». Όσο για το Ελληνικό χαρακτήρισε τα σχέδια ανάπτυξης αντιπεριβαλλοντικά και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη σύμβαση με στόχο την ακύρωσή της.  
 
«Μνημόνιο και τρόικα τέλος. Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν είναι «σημαία ευκαιρίας» για να περιφέρεται στα ευρωπαϊκά όργανα και να αλλάζει «σαν τα πουκάμισα» είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
 
«Αν επιχειρήσουν κάποιοι να στείλουν τελεσίγραφα στην ελληνική πλευρά τότε “οφείλουν να γνωρίζουν ότι θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το Μαξίμου δεν μπορεί να εκβιαστεί γιατί τότε θα εκβιαστεί μαζί του ένας ολόκληρος λαός που στηρίζει ομόθυμα την προσπάθεια της κυβέρνησης.
 
«Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο όπως στα μνημονιακά χρόνια» σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί την μετατροπή της Ευρωζώνης σε χώρο ευρωαποικιοποίησης. Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση δεν δίνει αγώνα μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους εργαζόμενους της Ευρώπης.