Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η τυφλή μετωπική πόλωση είναι σύγκρουση αδιέξοδων πολιτικών. Από τη μια μεριά, είπε, η ΝΔ εκφράζει τον άγαρμπο εκφοβισμό, ενώ από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις. Αντίθετα είπε πως την αλήθεια τη λέει το ΠΑΣΟΚ και πως έχει μεγάλη σημασία η τρίτη εντολή. “Η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ”. “

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ “θα είναι στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας”, ενώ αναφέρθηκε και στα πέντε σημεία που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν την πορεία της χώρας, κάνοντας λόγο για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που βλέπει στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ χτυπά το ΠΑΣΟΚ

Όπως είπε αυτά τα πέντε σημεία είναι:

  1. πολιτική σταθερότητα, η συναίνεση, χωρίς αποκλεισμούς και αυτοαποκλεισμούς
  2. οικονομική σταθερότητα, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης
  3. εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2012
  4. θεσμική σταθερότητα, συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ,εκλογικό σύστημα που καταργεί τον εκλογικό νόμο του μπόνους των πενήντα εδρών
  5. εθνική σταθερότητα και ασφάλεια, πολιτική ασφάλειας και άμυνας

Επίσης αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα είπε: “Ο τρόπος που φέρθηκαν σε εμάς είναι ένα δείγμα για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την επόμενη και τη μεθεπόμενη ελληνική κυβέρνηση”.

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και για τις “κόκκινες γραμμές” του ΠΑΣΟΚ που είναι “όχι στη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι σε κατάσταση φόβου στη δημόσια διοίκηση”. Αντίθετα όπως είπε “το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στις 100 δόσεις, «ναι» στην προστασία της πρώτης κατοικίας, «ναι» στην προοπτική ανάπτυξης”