Με 4 έως 4,9 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Ads

Προβάδισμα 4,9% στη δημοσκόπηση της Alcο

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 4,9% στην πρόθεση ψήφου και 5,2% με αναγωγή επί των εγκύρων, έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alcο, η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη στο «Ποντίκι».

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ads

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32%, ακολουθεί η ΝΔ με 27,1% και τρίτο τερματίζει το Ποτάμι με 5,6%. Τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 4,6%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 4,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, τους ΑΝΕΛ με 3%. Την πύλη του κοινοβουλίου φαλίνεται να μην περνάνε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που συγκεντρώνει 2% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 2,9% των ερωτηθέντων. Λευκό 2,1%. Αποχή 3,2%, ενώ ένα 8,4% του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 33,8%
ΝΔ 28,6%
Το Ποτάμ 5,9%
Χρυσή Αυγή 4,9%
ΚΚΕ 4,3%
ΠΑΣΟΚ 4,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%
Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ 1%.
Άλλο κόμμα 3,1% και αναποφάσιστοι 9%.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18 – 20 Ιανουαρίου 2015.

Στις 4 μονάδες η διαφορά για τη δημοσκόπηση της PULSE

Διαφορά της τάξης των 4 ποσοστιαίων μονάδων, δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για το Action24, τρία εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιανουαρίου. Στην τρίτη και κρίσιμη για τις πολιτικές εξελίξεις θέση αναρριχάται το Ποτάμι ενώ, μάχη για είσοδο στη Βουλή δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Εκτός Βουλής, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα είναι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Σταθερό σε σχέση με της τελευταίες εβδομαδιαίες μετρήσεις της εταιρείας PULSE είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ενώ μία οριακή πτώση του ποσοστού του εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ.

image

image

Στην παρούσα δημοσκόπηση υπάρχει και υπολογισμός των εδρών που θα κερδίσει κάθε κόμμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φθάνει τις 144 έδρες, να υπολείπεται δηλαδή της αυτοδυναμίας.

image

image