Να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους ομογενείς δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι θα αποκαταστήσει «την πιο μεγάλη αδικία που υπέστησαν, με το εξοντωτικό κόψιμο, από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, της πενιχρής σύνταξης σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες».
 

Ads

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, το Σωματείο Παναγία Σουμελά, το Σωματείο Νεολαίας Ποντίων Παλιννοστούντων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, την Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Επιστημόνων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντάξει την δέσμευση αυτή στον πρώτο πυλώνα του προγράμματος που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 
Επανέλαβε δε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είναι κοστολογημένο με εθνικούς πόρους, είναι σχεδιασμένο πάνω στις σημερινές δυνατότητες της χώρας και προκύπτει από μια ριζική αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών προτεραιοτήτων, στο πλαίσιο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
 
Συνάντηση και με τους κυνηγούς
 
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα και με εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Κατά την κουβέντα που είχε μαζί τους διέψευσε τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το κυνήγι.
 
Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας στην ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από συνάντηση που είχε με, αναφέρει ότι «δημοσιεύματα και ανυπόγραφες αφίσες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται ως κυβέρνηση να καταργήσει το κυνήγι, είναι απολύτως ψευδή και προβοκατόρικα».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι το κόμμα του αναγνωρίζει τους κυνηγετικούς συλλόγους και την προσφορά τους. «Θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγετική δραστηριότητα, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες» αναφέρει και δεσμεύεται ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιωχθεί η εύρεση των καλύτερων δυνατών παρεμβάσεων  με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας.