Ένας νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του νεαρού, καθώς και εις βάρος του συνεργού του, ο οποιός αναζητείται. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από την αστυνομία την Τετάρτη.

Ads

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 26χρονο από τη Ρουμανία, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα και πως στη διάρκεια διαπληκτισμού τους, τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όμως η μαρτυρία έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία της αστυνομίας και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Υπενθυμίζεται πως ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στις 6 Δεκεμβρίου. Όπως έχει ανακοινωθεί ο Κουμανταρέας στραγγαλίστηκε, ενώ έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και την κοιλιά. Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης, αλλά ήταν φανερό ότι είχε γίνει έρευνα στο χώρο.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του νεαρού, καθώς και εις βάρος του συνεργού του. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής κατά του συλληφθέντος δράστη. Ο 25χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει από την Εισαγγελία διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών.

Ads