Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία παρέμεινε για περίπου 10 ώρες, μέσα στην παγωνιά, δίπλα στον νεκρό πατέρα της, προσπαθώντας να προφυλαχθεί από το κρύο, σε περιοχή του Θουρίου Εβρου. (Φωτογραφία αρχείου)

Ads

Το κοριτσάκι εντοπίστηκε από αγρότη μέσα σε οικίσκο γεώτρησης άντλησης υδάτων που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το ποτάμι και ειδοποίησε την αστυνομία.

Από τα έγγραφα που είχε πάνω του ο 32χρονος πατέρας του κοριτσιού προκύπτει πως πρόκειται για πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ από τα στοιχεία φαίνεται πως ο θάνατός του δεν οφείλεται σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Η σορός του πατέρα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αφού πρώτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κοινωνική λειτουργός και διασώστες, μετέβησαν στο νοσοκομείο, με πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού, παρέλαβαν το παιδί και αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Ads

Άμεσα εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό και ξεκίνησε η πραγματοποίηση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, για να αξιολογηθεί η γενικότερη κατάσταση της υγείας του. Αφού διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι έχαιρε άκρας υγείας, φιλοξενείται, πλέον, σε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη και έχουν ξεκινήσει, σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, οι προσπάθειες επανένωσης με την οικογένειά του, εφόσον υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η μικρή Τάλα, όπως είναι το όνομα του κοριτσιού, ρωτήθηκε από μεταφραστή για τις συνθήκες που βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν έχει μπορέσει ακόμα να τις αφηγηθεί.