Εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου αλλά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την Βουλή ζήτησε μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ads

Η πλήρης πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού έχει ως εξής: 

«Η κοινωνία έκπληκτη παρακολουθεί τη χώρα να μπαίνει σε μια νέα περιδίνηση φημολογιών και σκανδάλων. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικά κερδισμένοι. Είναι η ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να προτάξουν το συμφέρον της χώρας μακριά από τις παραταξιακές τους ιδιοτέλειες. Απευθύνομαι λοιπόν στον Αντώνη Σαμαρά  και τον Αλέξη Τσίπρα και τους ζητώ να κάνουν και οι δύο ένα βήμα πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα – άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου – και ο Αντώνης Σαμαράς να συμφωνήσει να γίνουν εθνικές εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Οι στιγμές απαιτούν γενναίες αποφάσεις και ελπίζω ότι υπάρχουν ηγέτες που μπορούν να τις πάρουν. Η χώρα δεν πρέπει να μείνει χωρίς κυβέρνηση και χωρίς πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες. Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να νοιώσουν ασφάλεια και να διερευνήσουν άμεσα τα όσα καταγγέλλονται. Είναι σημαντικό εκτός των άλλων να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την νέα Βουλή, για την προετοιμασία της καθοριστικής για την χώρα διαπραγμάτευσης του Φεβρουαρίου».

Ads